Darmowy kurs Dietetyki i odchudzania
Dodane Poniedziałek, 06 Lipca 2020, 7:29:52, ID ogłoszenia: 53178Opis ogłoszenia Darmowy kurs Dietetyki i odchudzania
Zapraszamy serdecznie na DARMOWE KURSY dla zarejestrowanych bezrobotnych
Posiadamy w naszej ofercie szeroki wachlarz szkoleń i kursów
Rozwijaj swoją wiedzę na Kurs Dietetyki i odchudzania - 30 godzin
Program kursu:
Żywienie dietetyczne – co to takiego?
• Opis poszczególnych składników odżywczych (za co odpowiadają białka, węglowodany, tłuszcze, składniki mineralne)
• Tabele wartości odżywczych
• Schemat postępowania dietetycznego
• Podstawowe normy żywienia
Jak zbudowany jest układ pokarmowy
Rodzaje i charakterystyka diet:
• Opis diety lekkostrawnej
• Opis diety bogato białkowej i niskobiałkowej
• Opis diety niskoenergetycznej
• Opis diety eliminacyjnej w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
• Opis żywienia w cukrzycy
Ustalanie jadłospisów dla poszczególnych diet
Zasady nawadniania organizmu ludzkiego
Suplementy – ich rodzaje i zastosowanie w konkretnych przypadkach, kiedy warto?
Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia
• Charakterystyka różnych rodzajów metod oceny: wywiad 24h, wywiad zdrowotny, żywieniowy, metoda punktowa, BMI
Odchudzanie i jego wpływ na organizm ludzki, zapobieganie otyłości
Masa ciała i jej wpływ na komfort życia
Każdy absolwent szkolenia otrzyma zaświadczenie MEN oraz certyfikat!
http://szkolaatut.pl/kursy/gastronomiczne/88-kurs-dietetyki-i-odchudzania-30-godzin
Opis ogłoszenia - Darmowy kurs Dietetyki i odchudzania
Zapraszamy serdecznie na DARMOWE KURSY dla zarejestrowanych bezrobotnych
Posiadamy w naszej ofercie szeroki wachlarz szkoleń i kursów
Rozwijaj swoją wiedzę na Kurs Dietetyki i odchudzania - 30 godzin
Program kursu:
Żywienie dietetyczne – co to takiego?
• Opis poszczególnych składników odżywczych (za co odpowiadają białka, węglowodany, tłuszcze, składniki mineralne)
• Tabele wartości odżywczych
• Schemat postępowania dietetycznego
• Podstawowe normy żywienia
Jak zbudowany jest układ pokarmowy
Rodzaje i charakterystyka diet:
• Opis diety lekkostrawnej
• Opis diety bogato białkowej i niskobiałkowej
• Opis diety niskoenergetycznej
• Opis diety eliminacyjnej w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
• Opis żywienia w cukrzycy
Ustalanie jadłospisów dla poszczególnych diet
Zasady nawadniania organizmu ludzkiego
Suplementy – ich rodzaje i zastosowanie w konkretnych przypadkach, kiedy warto?
Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia
• Charakterystyka różnych rodzajów metod oceny: wywiad 24h, wywiad zdrowotny, żywieniowy, metoda punktowa, BMI
Odchudzanie i jego wpływ na organizm ludzki, zapobieganie otyłości
Masa ciała i jej wpływ na komfort życia
Każdy absolwent szkolenia otrzyma zaświadczenie MEN oraz certyfikat!
http://szkolaatut.pl/kursy/gastronomiczne/88-kurs-dietetyki-i-odchudzania-30-godzin